A gyerekek birodalma
2018-11-06T11:22:13+00:000000001330201811
Puha, otthonos, vidám
2018-10-15T12:08:30+00:000000003031201810

FÜRDŐSZOBA,
KICSIT MÁSKÉPP

A FÜRDŐ CSAK FUNKCIÓ?

Esőzuhany, infraszauna, kőburkolat, csobogók, teakfa padló. Szerencsére már régen túlléptünk azon, hogy ez a helyiség csak egy gyors mosdásra és fogmosásra legyen elég. Otthonotok kis oázisát alakíthatjátok ki a fürdőben, ha hajlandóak vagytok elszakadni a megszokástól. A fürdőszoba először is legyen kellemesen temperált: ne a ház északi oldalára tervezzük. Legyen nagy ablaka a fény és a szellőzés miatt is (mondjuk legalább 120×120-as). Legyen padlófűtése. Száműzzétek a fugát, vagy csökkentsétek minimumra, ahol csak lehet: ha retifikált nagy méretű lapokkal dolgoztok, ott elég a szorított fuga (2 mm) és ha színazonos a lappal, szinte nem is látszik. Bátran használjatok követ, kavicsot, téglát, betont, padlopont lakkozva, tadelaktot is. A Mapeinek szuper vizeshelyiségbe gyártott festékei vannak, ne habozzatok! Vagyis, de, csak ne úgy!

furdoszoba-designdetox-kep05
furdoszoba-designdetox-kep04
furdoszoba-designdetox-kep03
furdoszoba-designdetox-kep02
furdoszoba-designdetox-kep01

FŐSZEREPBEN A SZANITEREK

Porcelán. Jó minőségű. Ami nem szürkül, nem sárgul, takarítás után olyan, mintha új lenne. Talán sokan nem tudjátok, hogy a neves cégek termékei (Villeroy, Laufen, Duravit) közül az egyszerűbb, projektekhez tervezett darabok nagyon is megfizethetőek, és összehasonlíthartatlanul jobb minőségűek névtelen, kínai társaiknál. A fürdő az (a konyhával együtt), amit a legfájdalmasabb lecserélni. Ha kád, legyen lemezből (Kaldewei). A WC-t mindenképp próbáljátok ki, mert vannak formák, melyek design ügyileg teljesen rendben vannak, de egyszerűen kényelmetlenek, így nem hozzák azt a relaxációs lehetőséget, amit sokan keresünk a nap folyamán…Legyen függesztett a WC, könnyebb takarítani alatta. Ja! A perem nélkülieket keressétek, mert oda nem ül be a szmötyi.

furdoszoba-designdetox-kep06
furdoszoba-designdetox-kep07
furdoszoba-designdetox-kep08
furdoszoba-designdetox-kep09
furdoszoba-designdetox-kep10

NEM BAJ, HA PICI,
DE LEGYEN JÓL MEGTERVEZVE

A fürdőnek szánt helyiség valahogy mindig túl picinek tűnik. Talán azért, mert a tömegeket is elérő fürdőkultúra még száz éves sincs. Még a fejlett Amerikában is csak az első világháború után kezdett a fürdőszoba a normál lakás részévé válni. Nálunk, még most is vannak olyan lakások, aminek nincs saját fürdőszobája, hanem az emeleten egy közös helyiséget alakítottak ki, amit mindenki használhat. Szóval sokszor az az érzésünk, hogy a fürdő a kényszer szülötte. Ezen lehet változtatni! Egy kevésbé használt kamrával esetleg bővíthetjük a helyet, de ha ilyenre nincs lehetőség, a legoptimálisabb elrendezés is szintekkel növelheti a komfortérzetünket, az esztétikai jutalmakról nem is beszélve! A WC-t egy méteren belül gond nélkül áthelyezhetjük, ha messzebb vinnénk az eredeti helyétől csak arra figyeljünk, hogy méterenként 1 cm lejtése legyen a csatornába csatlakozó csőnek (alliteráció). Az épített zuhany nagyon szép, és növeli a térérzetet. Itt a szigetelés és a lejtés a két kulcsszavunk. A mosdó legyen normál méretű, de nem kell óriás. A tükörből sosem elég, a tárolást pedig oldjuk meg láthatatlanul. Ennyi. Ugye milyen egyszerű?!

elle decoration bathroom ideas Best of open appearance sufficient space Ann Sacks molded
furdoszoba-designdetox-kep12
furdoszoba-designdetox-kep13

SZERELVÉNYEK

Akár klasszikus, akár full modern, valamiért a nőies formák jutnak eszükbe a tervezőknek a fürdőszobai csapokról, kezelőkről, zuhany fejekről.

furdoszoba-designdetox-kep13
furdoszoba-designdetox-kep14
furdoszoba-designdetox-kep15
furdoszoba-designdetox-kep16
furdoszoba-designdetox-kep17
furdoszoba-designdetox-kep18
furdoszoba-designdetox-kep19
furdoszoba-designdetox-kep20
furdoszoba-designdetox-kep21
furdoszoba-designdetox-kep22

TÁROLÁS, VILÁGÍTÁS

Mindegyikből legyen pont annyi, amennyire szükség van. Jól jöhetnek a kisebb mobilis darabok is, melyek pakoló felületként is hasznosíthatók.

furdoszoba-designdetox-kep27
furdoszoba-designdetox-kep28
The Most Beautiful Bathrooms Bathroom Beautiful Bathrooms Intended For Most Beautiful - Image Of Home Design Inspiration
furdoszoba-designdetox-kep30
furdoszoba-designdetox-kep31

BURKOLATOK

Beton, üveg mozaik, cement, kerámia lapok márvány lapok, mészkő, gipsz modulok, mindegy mit használunk: lényeg, hogy jól bírja a vizet!

furdoszoba-designdetox-kep36
furdoszoba-designdetox-kep37
furdoszoba-designdetox-kep28

A bemutatott fürdők a Caracallában vásárolhatóak meg. Viszlát jövő héten, amikor majd a kis lakások problémáira ajánlok jó megoldásokat! Annamaritól szeretettel