Hé, Dodó! Itt jó lenni!
2019-10-29T13:46:39+00:000000003931201910
A fürdőszoba, kicsit másképp
2018-10-16T12:17:44+00:000000004431201810

A GYEREKEK
BIRODALMA

1. PROBLÉMA: A TÁROLÁS

A lányom nagyon rendes gyerek volt már kicsinek is. Szépen játszott, mindig szófogadó volt, rengeteget rajzolt. De nagyjából 18 hónapos korára megjavította saját rekordját: nagyjából 90 másodperc alatt olyan oltári rumlit bírt csinálni a 8,5 m2-es szobájában, hogy a visszaállítási folyamat minimum fél napomba telt. Persze, babák a babákhoz, konyhai játékok egy helyre, kreatív cuccok egy másikra. Aztán kezdtem lazítani a saját béklyóimon, és egy ikeás trip alkalmával megláttam egy olyan műanyag cipőtartó konstrukciót, ami sok színben volt kapható, falra szerelhető volt, pici helyen elfért, rengeteget lehet belőle felszerelni minden féle kreatív módon, és egy mozdulattal bármit elnyelt. Sínen voltam. Mert a gyerkőcöknél ez a legsúlyosabb kérdés: hogyan tároljuk mindazt a cuccot (a 3 havonta kinőtt göncök, amiket még nem lehet elajándékozni, mert túl kedvesek, egyszer játszott vele játékok, amit a nagyitól kaptunk, alváshoz létesített plüss hadsereg, mert ha egyet elajándékozol, holnap tuti, hogy az kell majd…) amire a gyereknek szüksége van (szerinte). Autoriter szülők előnyben! Akinek azonban nem megy a keménykedés, jöjjön velem, megpróbálok segíteni néhány tippel, hogy is lehet ügyesen, a szoba rejtett tartalékait az utolsó négyzetcentiméterig kiaknázni!

kep-1
kep-3
kep-4
kep-8
kkep-9
kep-7

NE CSAK A FÖLDRE HELYEZHETŐ
TÁROLÓKBAN GONDOLKODJ!

A falfelületek rendkívül hasznosak. Itt a sorolás a sztár: végy bármilyen tároló eszközt. Ez lehet műanyag kosár, a már az előbb is említett cipőtartó fakkok, egyszerű polcok. A lényeg, hogy legyen belőle sok. A sok legyen vagy ugyanolyan, vagy az egyes darabok legyenek rokonok valami közös tulajdonság mentén (pl. szín). De te is csinálhatsz könyvespolcot ilyen egyszerűen. A lényeg, hogy legyenek színek bőven, mert a gyerekeinknek egy hihetetlenül színes világ van a fejükben, és nagyon szeretik, ha az idekint is megmutatkozik.

kep-10
kep-12
Diy Apartment Decorating Apartment Diy Decorating With Well Apartment Decorating Ideas With Best Model - Home Decor Ideas
kkep-9

Szabad játszani a szintekkel is bátran! Dobogó építéssel akár 50% -ot is nőhet a szoba eredeti mérete!

2. PROBLÉMA: A PADLÓ KÉRDÉSE

A hagyományos burkolatok (laminált – csúszik, nagyon gyűjti a port, fa – szétütik hamar, szőnyegpadló – gyűjti a port, nehéz tisztítani, allergiát okozhat hosszú távon) a gyerekeknél nem működnek olyan jól. A drágább kategóriás svéd és hajópadló szuper ugyan, de nem mindenki pénztárcája engedi. Egy régóta piacon levő burkolat szerintem méltánytalanul hanyagolt, pedig sok jó tulajdonsága van. A parafa padló tkp. meleg burkolat, ami nagyon jól alábélelhető, így a buci fejek például nem koppanak rajta akkorát. Pórusai felületkezelővel jól zárhatóak (5 évente újra kell ezt is lakkozni), így könnyen tisztítható, szuperül formára vágható illeszthető, ráadásul szép meleg barna, homogén felületet ad. Nagyon visszafogottak a négyzetméter árak a parafánál. A gumi padlóról szinte ugyanezek elmondhatóak, annyi különbséggel, természetes anyag mivolta ellenére, inkább szintetikus érzetet ad, és inkább a közép-felső áras termékek közé soroljuk. Viszont a parafával ellentétben elnyűhetetlen. A következő, és leghúzósabb kategória árban az öntött padlók családja. Ez lehet egyszerű színezett anyag, de a gyantába ágyazhatunk apróbb vagy nagyobb szemű kavicsot is az esztétika fokozására.
Mindhárom burkolati típus felvihető a falra is, ami meggondolandó a „cukros, ragadós tapadós” kicsi kezek közelében…

Gym-Elevators-Basement-Garage-Covering-Floor-Round.jpg_300x300
engineered_cork_ambient_champagne_sand_raw (1)
lel6zb6IKFxqQy8fsZWM

ADJUNK TERET AZ ŐRÜLETES ALKOTÁSI VÁGYNAK!

Imádom nézni a gyerekeket, amikor alkotnak. Van ott koncepció, kidolgozás, és a belső világuk megmutatása ezen a kis lyukon keresztül. Adjunk meg nekik minden eszközt ehhez: táblafestékkel lefesthetjük a falat, parafából csereberélhető kiállító felületet csinálhatunk, egy egyszerű perforált falemez türkizre festésével a kreatív cuccok végtelen tárolási variációját biztosíthatjuk. Átfesthetjük együtt a retro bútorokat akár.

kep-16
kep-18
kkep-17
kep-21
kep-24
Cute Girl Bedroom Ideas bedroom cute girls bedroom decorating ideas with colorful ceiling 915 X 721 pixels

BÚTOROK ÉS VILÁGÍTÁS

Itt igazából egy jelszó érvényes: semmi ne legyen beépített és végleges! Hihetetlen tempóban változnak a gyerekeink és velük méretbeli és egyéb igényeik is. Fontos, hogy a szobájuk újra és újra átrendezhető legyen, hogy minden mobilis és flexibilis maradjon. A modularitás itt a kulcs szó mindenképp.

TEXTILEK, TAPÉTÁK, FALMATRICÁK

Nincs szabály. Legyen cuki, színes, és a gyerek akarja, hogy ott legyen.

kep-29
kep-28
kep-20