fbpx
Tavasz bennt is, kinnt is
október 12, 2018
Kis lakás, kevés hely
április 29, 2014

HA LEHETNE
3 KÍVÁNSÁGOD
A KONYHÁDDAL
KAPCSOLATBAN

A KONYHA MITŐL JÓ?

Mi lenne az? Több fény? Több tárolóhely? Több hely a pulton? Mindhárom?

A jó konyhát onnan lehet messziről felismerni, hogy látszik, használják. Mert minden kézre esik. Mert minden pont megfelelő mennyiségű benne. Mert ez a családi élet központja. A ti gyerekeitek hol rajzolnak, festenek, gyurmáznak, csinálnak leckét? A mieink az étkező asztalon. Hova ültök le, ha barátok jönnek? Mi a konyhába. Hol beszélgettek egy pohár bor mellett hogy melyik koncertre menjetek, mikor lehetne egy kicsit elszökni kettesben, vagy hova menjetek nyaralni? Na ugye hogy?! A konyha a lakás legfontosabb helyisége, minden kétséget kizáróan. Elmondom, hogy hogyan lehet szuper konyhát csinálni, olvass tovább, ha érdekel!

1
3-fiokrendezo1
4-fuszeresatuznel
5-accessories_8
7-worktop_opt001a
6

Tökéletes fényviszonyok, elég tároló hely és több hely a munkapulton

RENDEZŐK, TÁROLÓK, PAKOLÓK FIÓKBAN ÉS FALON

Mindennek legyen meg a helye. Méghozzá úgy, hogy ne a konyhapulton legyen. A rendet nagyon könnyű fenntartani, ha a dolgoknak egy általunk meghatározott rendszere van. Használd ki a két szekrény közötti üres helyet (falra szerelhető rúd, melyre akasztók kerülhetnek), és tervezz annyi fiókot, amennyit csak a pénztárcád elbír. A fiókban könnyebb mindent megtalálni, ha rendező van benne, könnyebb kinyitni, becsukni, és kevesebbet kell hajlongani is.

MINDEN ANYAGOT KIÁLLÓ FELÜLETEK ÉS A FÚGA SZÁMŰZÉSE

A használatnak megfelelő elrendezés, az elégséges tárolóhely és munkafelület utáni legfontosabb szempont a konyhában a felületek minősége és tisztíthatósága. Ha valakinek nem a hypo a legjobb barátja a padló akár kifuthat a nappaliból ide is, de azért nem ez a legeslegideálisabb felület a konyhában. Minden olyan anyag, ami megbonthatatlan szerkezetű (kő, fém, üveg) jól működhet a konyhában. Aki utálja a vágódeszkát meg a munkalapja 5-8 évenkénti lecserélését, válasszon gránit munkalapot. Jól lehet egy kisebb méretű Ikea konyha árával ér fel egy 3 méteres darab, mégis: ezen lehet tésztát gyúrni, szeletlni, és ha elég vastag még kloffolni is, anélkül, hogy aggódni kellene bármiért is.  Hasonló tulajdonságai vannak a rozsdamentes acélnak is (mínusz kloff) illetve a Dupont-féle korián felületeknek. Ráadásul ezek mindegyike jól szabható, önthető, és láthatatlan illesztésű illetve illesztés nélküli felületeket kaphatunk. A szekrények közé pedig tehetünk hőálló/edzett üveget, és máris határok nélküli design lehetőség áll előttünk. Az üveg lehet színes, mehet mögé tapéta, kép, fotó, textil, igazából bármi. Mindezek takaríthatósága össze nem hasonlíthartó a fogkefével vakargatós fúgás megoldásokkal!

8-graniteworktopblackkitchen_lg
9
10
11-Bauformat
12-Circled-Kitchen-by-Compact-Concepts
14-Colorful-Furniture-at-Modern-Colorful-Kitchen
15-konyha2
16
17
18-Helenas-apartment-kitchen-interior-design-by-logos-1

A KONYHA NE LEGYEN KONYHÁS

Nem, nem őrültem meg! Ez alatt azt értem, hogy ha a konyha egy térben van a nappalival és az étkezővel, próbáljatok meg arra törekedni, hogy a szoba részének tűnjön inkább. Erre sok jó megoldás van: elrejthető a teljes konyha, ha elég kicsi. A szekrények hasonlíthatnak inkább szobabútorra, a gépeket olyan helyekre tervezzük, ami a nappaliból nézve nem látható!

A KONYHA ELRENDEZÉSE

A rendelkezésre álló tér és a nyílászárók helyzete a kiindulópont, aztán pedig el kell döntened, neked mi a legjobb: milyen sorrendben dolgozol a konyhában, fontos-e, hogy becsukd az ajtót?

Kell-e kényelmes ülőalkalmatosság?  És amit sose felejts el: világítás, világítás, világítás!

Kamra helyett kamraszekrény, ha kevés a munkafelületed, használj egy mobil kiegészítő felületet még!

20
21-Scandinavian-apartment-Freshome02
23
22
24
25
26-Modern-small-apartment-kitchen-decorating-ideas
28-decorating-idea-for-a-small-kitchen-10-e1352825580103
33-fuszernoveny-kerteszet-a-konyhabutorban-led-fenyekkel-07
30-glass-kitchen-island
31-fuszernoveny-kerteszet-a-konyhabutorban-led-fenyekkel-03
32-fuszernoveny-kerteszet-a-konyhabutorban-led-fenyekkel-06
34-fuszernoveny-kerteszet-a-konyhabutorban-led-fenyekkel-09