A fürdőszoba, kicsit másképp
2018-10-16T12:17:44+00:000000004431201810
Tavasz bennt is, kinnt is
2018-10-12T12:43:36+00:000000003631201810

PUHA,
OTTHONOS, VIDÁM

A KEVESEBB TÖBB ALAPON,
PICI FELÜLETEKEN HASZNÁLD,
DE OTT AZTÁN ÜSSÖN!

Ha a legszembetűnőbb változást akarjuk elérni ez a módszer tökéletes lehet. Néhány fal kiemelésével, mások háttérbe helyezésével, függönnyel, díszpárnákkal, ágytakaróval, szőnyeggel teljesen új arcot adhatunk a tereinknek. Belsőépítésznek tanultam, a képzésünk nagy része struktúrákról, térélményről, világításról, burkolatokról szólt. Sokáig nem is igazán értettem: 1. miért akarna valaki függönyt, ha jók a nyílászárói, 2. a díszpárnáknak már a puszta emlegetésétől is (h)idegrázást kaptam 3. miért kellene szőnyeg, ha gyönyörű a burkolat, és nem kell takargatni? Aztán megszülettek a gyerkőcök, és minden megváltozott. Én is. Hirtelen klassz dolognak tűnt egy hatalmas és gyönyörű gyapjú szőnyeg a nappaliban, ami épp úgy jó földön dögönyözésre, mint egyszerű esztétikai élménynek. Tudtátok, hogy a babák nagyon szeretik a kontrasztos mintákat, mert izgi? A lányom órákig el tudta bűvölni azt a zuhanyzófüggönyt, amit a gyerekszobába raktam az ablakra, mert szép színes pacák voltak rajta. Hogy a függönynek nem feltétlenül kell habosnak lennie, lehet az lap, vagy roló is, és mégis hozzáad a barátságos otthon képéhez, az sok mindenkinek újdonság. Szóval ide figyuzzatok!

puha-otthonos-designdetox-kep01
puha-otthonos-designdetox-kep02
puha-otthonos-designdetox-kep03
puha-otthonos-designdetox-kep04

MIHEZ, MI PASSZOL PROBLÉMÁJA

Mindig is imádtam az eklektikát. Most még ráadásul trendi is. Nem bírom a trendit, de az eklektika klassz dolog. Azt mondja, ha tetszik, vedd meg, és találd meg a helyét! Persze nem lehet mindent mindennel összehozni: egy durva gyapjú szövet sírni fog egy szatén mellett, és vannak bizonyos színeknek bizonyos árnyalatai, ami egyszerűen nem szeret együttélni. De ezt a pár hüvelykujj szabályt magad előtt tartva, kísérletezz csak bátran! A tónusok halmozásával nem hibázhatsz nagyot, és bátran tegyél egymás mellé csíkos, pöttyös kockásat is akár, csak mondjuk legyen bennük közös a szín.

puha-otthonos-designdetox-kep06
puha-otthonos-designdetox-kep07
puha-otthonos-designdetox-kep08
puha-otthonos-designdetox-kep09

SZEMÉLYRE SZABHATÓ TAPÉTA

Egy igazán jó konstrukció a kreatívoknak és firkománoknak egyaránt. Vannak ezek a tapéták, amiken alapjáraton fekete-fehér képkeretek vannak. Persze ez már így is cool. De aztán fogja az ember, és rárajzol egy-két dolgot itt-ott, és egyszer csak ez a felület az otthonnak egy olyan interaktív része lehet, ahol vicces üzeneteket hagyhatunk egymásnak, szülinapi köszöntőket írhatunk és rajzolhatunk a szívünk csücskeinek. De felragaszthatunk rá fotókat, képeslapokat, szép szórólapokat is akár. A képzeletetek határtalan, higgyétek el!

puha-otthonos-designdetox-kep10
puha-otthonos-designdetox-kep11
puha-otthonos-designdetox-kep12

A SZŐNYEG A TÉR LELKE

A szőnyeg legyen nagyon különleges! A suliban azt tanították nekünk, hogy ez a darab kell összefogja a színeket a térben. Hát lehet ez is egy megközelítés. Én amióta Gulyás Judittal találkoztam (virág szőnyeg és a kasmír minta is az ő munkája) hiszem, hogy a szőnyegnek lehet saját élete, egyénisége, és kikukucskálhat abból a térből, amibe belehelyezték. A szőnyeg legyen nagyon vagány!

puha-otthonos-designdetox-kep13
puha-otthonos-designdetox-kep14
puha-otthonos-designdetox-kep15

A bemutatott tapéták és textilek olyan sok helyről jöttek, hogy azt felsorolni is nehéz a teljesség igényével. A Bambuszmánia az Aulich utcában jó kiindulópont lehet, egyébként pedig kérdezzetek bátran, ha valami megtetszett! Viszlát jövő héten, amikor is a gyerekek kis birodalmába teszünk látogatást! Annamaritól szeretettel