DESIGNDETOX

cropped Design detoxvektoros logo v2

Bejelentkezés / regisztráció

VILÁGÍTÁS LÁMPÁK NÉLKÜL

HÜVELYKUJJ SZABÁLY VILÁGÍTÁSTERVEZÉSHEZ 

Gyakori hiba a lámpák elhelyezésénél, hogy nem gondolunk bele, hogy az egyes lámpákkal pontosan mit szeretnénk megvilágítani, ami sajnos azt eredményezi, hogy a legjobb lámpák sem tudják beteljesíteni a nekik szánt feladatokat.

Elhelyezés

Könnyű az alaprajzba belerajzolni a lámpák kiállását, hogy az jól mutasson a terven, de a valóság nem mindig ilyen egyszerű. Jó iránytű lehet ilyenkor, hogy a lámpákat olyan pontokra helyezzük el, ahol valamit meg szeretnénk világítani. Ez lehet egy szép festmény vagy egy szobor, egy izgalmas textúrájú falszakasz, amit ki akarunk emelni, vagy egy asztal, amin dolgozni szeretnénk. 

Funkció

A világítás megtervezésénél, érdemes jól átgondolni, hogy pontosan mit is szeretnénk csinálni az egyes helyiségekben, és mikor. Pl. ha egy dolgozószobát alapvetően a reggeli órákban szoktunk használni, más fajta világításban kell gondolkodni, mintha mondjuk mindig éjjel dolgoznánk ott. Az étkezőasztalnál végzünk-e a konyhai folyamatokat segítő előkészítést is, vagy itt inkább csak ücsörögni szoktunk és világmegváltó beszélgetéseket folytatni, a család, a barátok és egy vagy több jó pohár bor társaságában.  

Kis trükkök

Ha a mennyezetet nem világítjuk meg kellőképpen, az lehet az érzésünk, hogy kicsi a belmagasság, ránk nehezedik a mennyezet.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

No products in the cart.